В началото на 2018-та година пловдивската общественост ще има възможност да

...
В началото на 2018-та година пловдивската общественост ще има възможност да
Коментари Харесай

От Капана до Тютюневия град: Въвеждат общи правила за всички централни зони на Пловдив

В началото на 2018-та година пловдивската общност ще има опция да се запознае с общите правила освен за Тютюневия град, само че и за цялата Централна градска част. Новината заяви кметът Иван Тотев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.
"В момента приема Подробен организационен проект за цялата Централна градска част и тези общи правила ще важат за цялата централна зона, което значи, че нормите за рекламните детайли, фасадните детайли,климатиците и така нататък ще се отнася освен за Тютюневия град, само че и за цялата ЦГЧ плюс пешеходните зони, страничните зони, квартал "Капана ", разясни Тотев.

По думите му общите правила и правила към този момент са прегледани и като цяло изгладени, публичното разискване се очаква в края на януари, началото на февруари. 

Що се отнася до Тютюневия град, то градоначалникът показа, че задачата там най-общо е опазване духа на квартала. Всички обекти, даже и тези, които не са монументи на културата се вкарват в обща зона. Забраняват се и надстрояванията.

"Правим по този начин, че в бъдеще да не е допустимо продажбата на къщи, на чието място да изникнат кооперации ", разясни кметът. По думите му разпоредбите като цяло са рестриктивни, само че не е задушен изцяло капиталовият детайл. Очакванията на Общината са действителни дейности в зоната да стартират през 2018-та.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР